Hozzávalók a tésztához: 206 dkg liszt, 28 dkg puha vaj, 26 dkg cukor, 5 db tojás
Töltelékhez: 56 dkg narancs, 31 dkg puha vaj, 25 dkg cukor, 13 db tojás
Elkészítés:
A narancsok héját lehúzzuk, magját kivesszük.
A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra.
A tésztát ezután elosztjuk kétharmad-egyharmad arányban. Az egyharmad részt visszatesszük a hűtőbe. A tészta kétharmad részét picit nagyobb téglalappá nyújtjuk, mint amekkora a tepsi, és a tepsibe terítjük úgy, hogy körben 1-
A tésztát egy villával kicsit megbökdössük, és 10 perce betesszük a sütőbe kicsit magasabbra, mint a sütő közepe.
A töltelékhez először a vajat a tojásokkal keverjük, majd ez után tegyük hozzá a cukrot.
Az elősütött tésztán egyenletesen elosztjuk a narancs gerezdeket és megszórjuk a fahéjjal összekevert cukorral.
A megmaradt egyharmad résznyi tésztával berácsozzuk a narancsok tetejét. A rácsot megszórjuk mandulával, és visszatesszük a süteményt a sütőbe még 40-45 percig sülni.
Ha a teteje nagyon barnulna, takarjuk le alufóliával. Ne mondjunk le egyik hozzávalóról sem, illetve ne helyettesítsük az egyiket a másikkal, mert nem ugyan azt a végeredményt kapjuk!